Laskuvarjourheilu

Olet varmasti miettinyt miltä tuntuisi lentää...

Meillä pääset kokeilemaan sitä!

Laskuvarjourheilu on vauhdikas ja monipuolinen harrastus, jossa pääset varmasti eroon arjen harmaudesta. Laskuvarjourheilija tuntee lentävänsä suhteessa muihin hypyllä mukana oleviin hyppääjiin. Vapaapudotuksessa piileekin lajin viehätys. Monille hyppääjille laskuvarjo on vain väline, joka mahdollistaa seuraavankin hypyn.

Laskuvarjohyppäämistä voi harrastaa ihan vain omaksi huvikseen, niin kuin moni meistä tekeekin, mutta lajissa voit edetä kilpaurheilijana jopa MM-tasolle asti. Eri alalajeja hyppäämisessä löytyy kymmenkunta.

Ja vastoin yleisiä käsityksiä laskuvarjohyppääminen ei ole mikään "extreme"-laji sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan on nykyaikaisilla varusteilla, sekä tarkasti määritellyillä turvallisuussäännöillä varsin turvallista. Lajia voidaankin pitää pitkälle vietynä riskien hallintana. Laskuvarjourheilu ei ole myöskään vain varakkaiden harrastus, hyppäämään pääseekin kurssin jälkeen reilulla parilla kympillä!

Harrastuksen voit aloittaa jo 15-vuotiaana tulemalla alkeiskurssille ja yläikärajaa hyppäämisessä ei olekaan. Voit tulla myös tandemkurssille, jolloin pääset heti kokemaan vapaapudotuksen tunteen.

Laji sopii yhtä hyvin niin naisille kuin miehillekkin! Ilmailulajeista laskuvarjourheilussa onkin mukana eniten naisia. Laskuvarjohyppääjät ovat usein erittäin sosiaalisia ja ulospäinsuuntautuneita, joten sinunkin on helppo liittyä seuraamme.